Мелинда Гейтс вече е собственик на телевизията, където е Стоичков

https://www.24chasa.bg/sport/article/9774153 www.24chasa.bg
Мелинда Гейтс

Продължава прехвърлянето на имущество към Мелинда Гейтс, след като бе обявен нейният развод с милиардера Бил Гейтс.
Вече бившата половинка получи 115 милиона акции от Grupo Televisa на стойност около 386 милиона долара. Те са били прехвърлени от семейната фондация. Това е собственикът на канала TUDN, където от години работи Христо Стоичков.

Спортният канал ще е и основен за САЩ за европейското първенство през лятото, а Камата ще е сред основните анализатори, потвърдиха от канала, който е един от най-големите в Америка и е насочен към испаноговорещите.

Освен това към Мелинда поеха и 5% от Coca-Cola Femsa, бутилираща компания на безалкохолната напитка в Мексико. Става въпрос за 25 793 660 акции от компанията. Пазарната им котировка е около 120 милиона долара.

Документите по прехвърлянето и на двата пакета от акции е от 4 май, ден след като бе обявено, че двамата се развеждат.

Още в деня на обявяването на раздялата Мелинда получи на своя сметка около 2 милиарда долара в акции на AutoNation и Canadian National Railway.

Това показва, че този развод е бил подготвян от месеци и сега просто нещата се наместват едно след друго.

В близките дни се очаква още части от богатството на Гейтс, което е оценено на 130 милиарда долара, да бъдат прехвърлени към Мелинда.
Двамата не са имали предбрачен договор, което буди невероятни спекулации точно по какъв начин ще бъде разпределено имуществото. След първите няколко дни обаче всичко ще бъде разделено мирно и тихо, като Гейтс няма да загуби толкова, колкото Джеф Безос от неговия развод. Безос направи бившата си съпруга една от най-богатите жени на света, като му прибра близо 40% от парите. След това обаче дойде пандемията и акциите на Amazon скочиха до небесата. (24 часа)