Любо Ганев: Можем да се представим страхотно на световното до 21 г. у нас

https://www.24chasa.bg/sport/article/9788668 www.24chasa.bg
Националите Тодор Скримов и Елица Василева, зам.-шефът на федерацията Давид Давидов, президентът Любо Ганев, треньорът на младежите Найден Найденов и избраниците му Денис Карягин и Самуил Вълчинов дадоха старт на мисията “Световно до 21 г.” у нас. Снимка: БФВолейбол

България официално стартира мисията “Домакинството на световното първенство за мъже до 21 години”.

Страната ни ще приеме турнира съвместно с Италия. Мачовете у нас ще са в новата зала на “Левски София”. Проектът беше представен в модерната арена от президента на федерацията Любо Ганев. Турнирът стартира на 23 септември и завършва на 4 октомври.

“Радвам се, че успяхме да спечелим това домакинство. Конкуренцията беше голяма. Доброто партньорство с Италия от миналите години имаше основно значение.

Ако не бяхме спечелили домакинството, нямаше да участваме на световното. Сигурен съм, че нашите момчета ще покажат точно сега какво умеят. Поздравления за страхотната зала, която ще види своето международно кръщение. Тепърва ще има големи състезания тук. Условията са фантастични. Волейболният свят ще се убеди в това на живо.

Всички вярваме в националния отбор. Дано и да има публика. Като федерация сме се постарали и сме намерили партньори, които помагат много на волейбола за подрастващи. Ще бъде подсигурено всичко на треньорския щаб. Ще организираме необходимите приятелски мачове. Знам, че можем да постигнем страхотен резултат на световното”, заяви Ганев.