Плувните национали дадоха отрицателни проби за COVID преди европейското

https://www.24chasa.bg/sport/article/9789334 www.24chasa.bg
Антъни Иванов Снимка: Велислав Николов

Българските национали по плуване и хората от щаба преминаха задължителните тестове за коронавирус преди европейското първенство в Будапеща и резултатите на всички са отрицателни, научи “24 часа”.

Групата ни заминава днес за унгарската столица. Континенталният шампионат стартира в понеделник и ще продължи до края на следващата седмица.

При пристигането в Будапеща българите, както и всички останали отново ще бъдат проверени за коронавирус. Отрицателен резултат ще активира автоматично акредитациите.

След това нашите ще влязат в т.нар. “балон”. Става дума за хотела им, който по предварителна информация ще могат да напускат само за да отидат в басейна.

Това се прави, за да се минимизират шансовете за разпространение на заразата сред участниците на шампионата. До тях освен персонала в хотела и басейна няма да има достъп никой. При пандемичните условия първенството ще се проведе без публика.

3 дни преди заминаването за европейското към отбора се присъедини най-успешният български плувец в последните години Антъни Иванов. Той се подготвяше за първенството индивидуално във Варна. В понеделник Антъни пристигна за тренировки на столичния басейн “Диана”.

След европейското има още 2 шанса за гонене на квоти за олимпиадата в Токио. Това са турнирът за купата на кмета в Бургас от 28 до 30 май и държавното лично от 24 до 27 юни в София.