ФК „Дунав“ прави селекция за атака на професионалния футбол

https://www.24chasa.bg/sport/article/9790357 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторът

„ФК „Дунав“ прави селекция за атака на професионалния футбол, заяви изп. директор Деян Йорданов. Клубът преговаря с няколко футболисти, сред които халфове, централни защитници и нападатели. „Всички те са качествени играчи, които, добавени към сегашния млад състав, който е на възраст 18-19 години, ще вдигнат чувствително нивото на отбора“, обясни Йорданов.

През първата година след изпадането на „Дунав“ от елита клубът се е освободил от всички спортни дългове, извършени са структурни промени в организацията му и се е водила битка за осигуряване на финансирането на тима. В момента са осигурени спонсори, а и клубът има свои членове, които спомагат за издръжката му. През следващия сезон пред отбора ще бъде поставена задачата за влизане в професионалния футбол, за което се прави качествена селекция. Ръководството на „Дунав“ смята, че отборът трябва сам да извърви своя път на развитие и да влезе естествено във Втора лига, затова вероятно ще откаже евентуална покана при готвеното й разширение.

На 5 юни ще се проведе Общото събрание на „Дунав“. Членовете на клуба ще изберат ново ръководство и органи на управление. В него право на глас ще имат всички, които са станали членове на клуба до 21 май и са платили своя членски внос. Дневният ред ще съдържа отчет на ръководство на „Дунав“, приемане на бюджета за сезон 2021/2022, промени в Устава на сдружението, избор на Управителен съвет, , на Надзорен съвет и на постоянно представителство на Общото събрание за периода 2021 – 2024.