Фенове на ЦСКА блокират София в сряда, ако няма повече билети за финала

https://www.24chasa.bg/sport/article/9796381 www.24chasa.bg

Фенове на ЦСКА обещават да блокират София, ако правителството спешно не разреши на мачовете в България да влизат повече от 1000 човека на сектор. Те дават примери с концерт в Античния театър в Пловдив на 12 май, където са заети всички места и стадиона в Благоевград, който бе претъпкан за двубоя "Пирин" - "Струмска слава" в петък.

Акцията е заради финала за купата на България срещу "Арда" в сряда. Билетите вече са в клубовете, като кърджалийци получиха по 1000 за "А" и "Б", а "червените" - за "В" и "Г". Те са по 25 и 15 лева и вече се продават. При ЦСКА до неделя ще имат предимство притежателите на абонаментни карти, които могат да вземат по един.

На сбирка в СДВР в петък е било подчертано, че нищо не може да се направи, ако няма заповед от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. От БФС и професионалната лига вече били изпратили писма с искане за облекчаване на мерките, но отговор нямало.

Фенове на ЦСКА блокират София в сряда, ако няма повече билети за финала

Професионалната лига е поканила на мача и президента Румен Радев, който назначи служебното правителство, което встъпи в длъжност миналата седмица. Според фенове е имало достатъчно време, за да се реагира, но никой не си е мръднал пръста.

Фенове на ЦСКА блокират София в сряда, ако няма повече билети за финала

Стадион "Васил Левски" има капацитет от над 40 000 седалки и спокойно може да бъде пуснат наполовина.