„Грабни купата“ определя най-добрите в минифутбола на Югозапада

https://www.24chasa.bg/sport/article/9796513 www.24chasa.bg

Най-добрите отбори на прочутата футболна школа от Югозапада стартираха участие в турнира „Грабни купата“. Днес и утре в Сандански той ще определи шампионите в третия етап от най-голямата у нас аматьорска верига по минифутбол, която започна преди месец и ще продължи цяло лято.

На тържественото откриване участниците бяха поздравени от Панчо Панчев - секретар на Община Сандански, сред официалните лица приветствали присъстващите бяха още Валери Цветков – член на Съдийската комисия към БФС, Никола Тимов – управител „Спортни дейности“ към Общината и др.

„Като един от най-спортните градове у нас Сандански отново е домакин на популярна надпревара, част от най-мащабната като участници верига тази година в България,“ каза Панчев след като откри турнира, пожела успех на участниците и изтъкна, че спортът остава един от основните приоритети в работата на Общинската управа. Официалните лица бяха отличени със специални призове като признание за изключително активната дейност в областта на спорта на Сандански, който тази година е определен от базираната в Брюксел Асоциация ACES Europe за „Европейски град на спорта“.

„Грабни купата“ определя най-добрите в минифутбола на Югозапада

Веднага след първия съдийски сигнал отборите се впуснаха в люта битка с мачовете в предварителните групи, които ще отсеят четвъртфиналистите. Утре, неделя от 9.30 ч. започват директните елиминации, около 12.00 ч. е финалът, веднага след това ще се състои награждаването и закриването на турнира. Двата тима стигнали до последния мач печелят визи за големия финал през септември край морето. Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по
програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.

„Грабни купата“ определя най-добрите в минифутбола на Югозапада

Най-мащабната у нас верига от турнири по минифутбол стартира преди месец
в Стара Загора, след това премина и през Пазарджик. Финалистите във
всеки град си осигуряват участие в големия международен заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на футболни тимове от 10 държави.

„Грабни купата“ определя най-добрите в минифутбола на Югозапада

След Сандански този уикенд, веригата от аматьорски турнири „Грабни
купата“ продължава с регионалните надпревари последователно в Горна Оряховица (22-23 май), Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена. Все още има по няколко свободни места за допълване на схемите с отбори в тези 4 града, тъй че можете да се запишете за квалификациите чрез сайта на проявата.

„Грабни купата“ определя най-добрите в минифутбола на Югозапада