Пускат зрители на спортните събития до 50% от капацитета. Изкупиха билетите за финала (Обзор, видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/9805140 www.24chasa.bg
По традиция Любослав Пенев направи истинско шоу на пресконференцията си преди мача, видимо изнервен.

Непонятното забавяне на решението за увеличаване на капацитета на стадиона за финала за купата доведе до истерия сред феновете на ЦСКА. Два часа преди да отворят касите на “Българска армия”, вече имаше над 600 фенове. След това започна невероятно разграбване на билетите и към края на работното време почти не останаха.

След среща на ръководството на ЦСКА и служебния министър Стойчо Кацаров бе решено да се вдигне капацитетът за зрители на всички спортни събития до 50 на сто. Заповедта излезе почти светкавично.

Около седмица продължи размотаването на властите, след като бяха помолени от професионалната лига да решат проблема. Едва след като феновете на ЦСКА заплашиха с блокада на София и се видя безпомощността на стадиона в Пловдив да има някаква социална дистанция и 1000 човека в сектор, бе взето решението. В крайна сметка това помогна и на останалите спортове и отбори поне за последните мачове от първенството.

По традиция Любослав Пенев направи истинско шоу на пресконференцията си преди мача, видимо изнервен.

“Не пускат

хората на мача,

а журналистите гъз до гъз”, стартира тирадата си наставникът на ЦСКА. След това подкара и системата за видеоарбитраж.

“Вие защо си мислите, че ВАР в България е полезен? Аз получих доста информация и разбирам, че съдиите във вана определят какво да се случи, т.е. главният съдия няма думата. Той не решава, решават във вана. Там вероятно се появяват тези, които са най-близо до конкретния стадион. Искам да е в полза на отборите и на съдиите, но как на един съдия не му позволяват да вземе отношение? Аз не го оценявам, ако аз съм ВАР, ще съм безпристрастен, но има други, които се натискат да са главни, странични, делегати. Има спуснати, които влияят. Какво, като има ВАР? Може би е по-зле от преди. Говорете и вие, анализирайте ги тези неща”, отсече той.

Жеферсон е на лагер и в последния момент ще се реши дали ще може да вземе участие в двубоя.

“Тези мачове се печелят от отбора, който покаже по-голяма дисциплина”, отсече наставникът на “Арда” Николай Киров, който за разлика от Пенев има като треньор купа и суперкупа от времето си в “Ботев” (Пд). Пенев е печелил трофея единствено като футболист. Минимум

20 автобуса с

фенове на

“Арда” тръгват

организирано за мача. Други - с личните си автомобили. Към тях ще се присъединят и хора от София, Стара Загора и Пазарджик, които имат сантименти към отбора на родния си град. (24часа)