Венци Стефанов не е достатъчно компетентен за кой е предал Левски и изобщо има ли предателство

https://www.24chasa.bg/sport/article/9810171 www.24chasa.bg
Президентът на “Славия” Венцеслав Стефанов дърпа замислено от пурата си по време на мач на "белите". СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Община Ловеч излезе с позиция за изказване на президента на "Славия" Венцеслав Стефанов

"Президентът на "Славия" и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов не е достатъчно компетентен в областта на историята, за да прави публични изказвания за това кой е предал Васил Левски и изобщо има ли предателство."

Това заявява Община Ловеч в официална позиция за негово любопитно изказване в едно телевизионно шоу преди ден.

"Конфликтите в българския футбол са много далеч от славната епопея на нашите възрожденци, пожертвали живота си за свободата на отечеството. Делото на Апостола не е за делнична употреба. Всяко пряко сравнение, от рода на "Поп Кръстю е предал Левски, Бербатов предаде България", може да събуди само съжаление и присмех към автора му. Достатъчно е да прелистиш последните исторически изследвания, за да разбереш, че "предателството" на поп Кръстю е силно проблематично, недоказано и вярно само според някои литературни творби", се казва още в позицията на общината.

"За поведението на футболиста Бербатов няма да се произнасяме, това е проблем на спортната общественост. Но ловешката общественост остро възразява срещу тиражирането на остарели истини от старите читанки от преди 30 години, които тиражираха "черната легенда" за поп-предател.

Нашата позиция е - ако някой спортист и спортен деятел реши да навлезе в чужди територии, добре и да проверява своите знания. А най-добре е да взима отношение по темите от своята компетентност и да не се популяризират позиции, които са доказано несъстоятелни", завършва становището на общината.