Теодор Русев с Купа "Долчини" пред погледите на хиляди в Южния парк

https://www.24chasa.bg/sport/article/9838810 www.24chasa.bg

Хиляди столичани и гости на града приветстваха в неделния ден участниците в колоездачния критеруим за Купа „Долчини“. Надпреварата бе част от веригата, която включва шест елитни състезания в Югозападна България, съобщиха от БОК.

Изпитанията през уикенда са част от инициатива „София – европейска столица на спорта“ и започнаха още в съботния ден с изкачването на Витоша. Традиционният старт бе отново от резиденция Бояна, но финалът тази година бе в местността Офелиите. Най-бърз при мъжете по тежкото трасе нагоре в планината бе Цветан Иванов, следван от Мартин Попов, Теодор Русев и др. При жените победителка бе Мария Гаралиева, след нея финишира Виктория Данова. При любителите пък триумфира Петко Чернокожев.

Веригата от колоездачни стартове продължи в неделния ден с колокритериум на голямата поляна на входа на Южния парк към бул. Витоша. Атрактивните стартове на 212-те участници в 6-те възрастови групи преминаха при иогромен интерес. Победител стана шампионът на България и бронзов медалист от предишния ден Теодор Русев от „Хемус Русев“, следван от Венцислав Венков от „Мартик“. Сред наградили призьорите бе Анатоли Илиев – зам.-председател на „София – европейска столица на спорта“. Всички резултати в отделните възрастови групи можете да видите в интернет сайта https://cup.doltcini.com/

Веригата от колоездачни състезания „Долчини“ стартира преди две седмици с Изкачване на Паничище и Критериум „Община Дупница“. След изпитанията този уикенд в столицата поредицата ще завърши с двете надпревари „По стъпките на римляните“ в Разлог и в Банско, съответно на 28 и 29 юни.