Диксън държи Благо Георгиев да е новият силен човек в “Левски”

https://www.24chasa.bg/sport/article/9853385 www.24chasa.bg
Благо Георгиев СНИМКА: Румяна Тонeва

Благо Георгиев да е новият силен човек в “Левски”. На това държи кандидатът да поеме издръжката на “синия” клуб Джоузеф Диксън, научи “24 часа”.

Бившият национал направи връзката между британския бизнесмен и настоящия собственик на една от футболните емблеми на България Наско Сираков.

Георгиев е довереното лице на Диксън у нас и идеята е всичко на “Герена” да се случва след негов подпис или одобрение.

При сключване на сделката за прехвърляне на акциите ще се уточнява какъв точно ще е постът му в управлението на “Левски”.

Утре се очаква документ, който би трябвало да доведе до финализиране на сделката.

Това е банкова гаранция за над 200 млн. долара, които чрез фирмите си Диксън смята да инвестира като начало в “синия” клуб.

Почти цялата сума е предвидена за първостепенната задача в плана на британския бизнесмен за развитието на “Левски”. Това е построяването на чисто нов модерен стадион на мястото на сегашното съоръжение в столичния квартал “Подуяне”.

Диксън е в България от миналата седмица и преговаря ежедневно със Сираков за сделката. Той се срещна и с треньора Станимир Стоилов, когото Наско е поканил да се завърне на “Герена”.

В същото време привърженици на “Левски” за пореден път от февруари миналата година изразиха обичта си към клуба и с финансова подкрепа.

Общо 5 фенклуба обединиха усилия и осигуриха тренировъчни пособия за нуждите на “синята” ДЮШ.

Дарението включва врати за минифутбол, мрежи, конуси, ластици и други пособия на стойност над 2000 лв. От “Левски” благодариха специално за жеста.