Шампионката Екатерина Аврамова плува, за да помогне на болно дете

https://www.24chasa.bg/sport/article/9867764 www.24chasa.bg
Снимка: фейсбук на Екатерина Аврамова

Многократната национална шампионка и рекордьорка на България Екатерина Аврамова участва в престижния международен турнир по плуване Black Sea Cup във Варна с една-единствена цел - да спечели наградния фонд.

Това сподели самата тя след безапелационната си победа и обяви причината за намерението си - да помогне на болно дете, което докосва сърцето ѝ.

Успешната плувкиня от 2014 г. е част от националния отбор на Турция, но продължава да държи националните рекорди на България в три дисциплини - 50, 100, 200 м гръб.

“Здравето е най-важното нещо, към което всеки трябва да се стреми. Той е най-голямото ни богатство! Него не можем да заменим за медали, слава или пари!”, споделя плувкинята.

“Участието ми в тазгодишния 4-и плувен турнир Black Sea Cup беше с една-единствена цел - да спечеля наградния фонд и да се опитам, макар и с малко, да помогна на едно младо момче.

15-годишният Николай Витанов води битка с рядко онкологично заболяване на костите и в момента се намира в клиника в Истанбул. За химиотерапевтичния курс са нужни 25 000 евро, а за самата операция - 50 000 евро.

“Когато чух за Ники, ми стана изключително тъжно, защото никой не заслужава това, камо ли дете! Надявам се, че макар и малка, моята помощ да бъде от полза и парите от наградния фонд, който спечелих, ще помогнат на Ники и неговото семейство! Ако и вие имате възможност, моля не се колебайте и помогнете! Децата ни не трябва да страдат, те са бъдещето ни!”, допълва Аврамова.