Утре е денят Х за "Левски", Диксън иска да вкара 240 млн. долара

https://www.24chasa.bg/sport/article/9868771 www.24chasa.bg
Наско Сираков

240 млн. долара е точната сума на инвестицията, която Джоузеф Диксън е предложил като проект на настоящото ръководство на “Левски” при преговорите за “сините” акции, научи "24 часа".

Вече близо 2 седмици британският бизнесмен преговаря с мажоритарния собственик на емблематичния български футболен клуб Наско Сираков.

Ще има ли сделка, трябва да стане ясно утре, когато е денят Х за "Левски". Очаква се днес да бъде обявена пресконференция.

Миналия петък Диксън представи на “синята” управа банкови гаранции за инвестицията си. При анонса за евентуален нов собственик Сираков категорично заяви, че предложението ще бъде обстойно проверено.

Според плана на Диксън стартовата му инвестиция е почти изцяло насочена към построяването на чисто нов модерен стадион на мястото на сегашното съоръжение в “Подуяне”.

Бизнес идеята на британския бизнесмен, който е близък до кувейтското кралско семейство, е скоростно изграждане на нова арена. Срокът е до 2 г. Чрез модерния стадион ще започне генериране на средства за клуба.

Към предоставените от Диксън банкови гаранции трябва да пристигнат още няколко документа, за да се отиде към финализиране на сделката.

Освен че държи инвестицията му да стартира с построяването на стадион, Диксън има още едно условие към “Левски”. Британецът държи силната фигура в клуба да е Благо Георгиев, за което “24 часа” първи информира.

Бившият национал направи връзката между Диксън и Сираков, за да стартират преговорите. Георгиев присъства на всички разговори. Предстои да се уточни какъв пост ще заема той при сключване на сделката.