И аржентински рефер с наряд за европейското

https://www.24chasa.bg/sport/article/9873639 www.24chasa.bg

Рефер от Аржентина ще направи дебют на европейското като четвърти арбитър на съботния мач Русия - Белгия от група B от 22 часа в Санкт Петербург. Фернандо Андреас Рапалини ще е към испанската тройка Антонио Мигел Матеус Лаус, По Себриан Девис и Роберто Диас Перес дел Паломар, които ще ръководят двубоя. Друг аржентинец Хуан Пабло Белати пък получи назначението за пети арбитър. Това е за първи път в историята, като той е резерва на асистентите, ако нещо се случи с тях.

Видеоасистентарбирът на двубоя е Алехандро Хосе Ернандес от Испания. Ще му помагат сънародниците му Жоао Пинейро, Исидо Прието Лопес де Сераин и Хуан Мартинес Мунуера. Съдийски наблюдател е французинът Паскал Гарибиан, а дежурен делегат Артур Азарян от Армения.

С назначаването на пети арбитър и цели трима помощници на видеоасистента УЕФА влючва цял допълнителен отбор на всеки мач от 11 човека.

Първият мач от съботната програма Уелс - Швейцария, който е втори от група А и ще се играе от 16 часа в Баку, бе поверен на известният у нас Клеман Тюрпен от Франция. Помагат му Сирил Григоре и Никола Дано. Сърбинът Сърджан Йованович е четвърти арбитър, а сънародникът му Урош Стойкович - пети. Видеоасистент е французинът Франсоа Летесие, като негови помощници са сънародниците му Жером Брисар и Бенжамен Паже, както и полякът Павел Гил. Съдийски наблюдател е Николай Левников от Русия, а делегат Иракли Накаидзе от Грузия.

Вторият мач от групата Дания - Финландия, кйто е от 19 часа в Копенхаген е поверен на англичаните Антъни Тейлър, Гари Бесуик и Адам Нън. Четвърти и пети арбитър са швейцарците Сандро Шрер и Стефан де Алмейда. Видеоасистент е англичанинът Стюърт Атуел, като му помагат сънародникът му Кристофър Кавана и италианците Филипо Мели и Марко ди Бело. Съдийски наблюдател е шведът Бо Карлсон, а делегат е Йован Юрбатович от Сърбия.