Манчини: Първият мач е най-тежък, но ще забавляваме хората

https://www.24chasa.bg/sport/article/9876439 www.24chasa.bg
Роберто Манчини СНИМКА: СНИМКА: РОЙТЕРС

“Искаме да зарадваме хората и да ги забавляваме поне за 90 минути. При такива големи форуми, дори и хората, които не следят постоянно футбол, наблюдават мачовете. Затова знаем колко важно е за всички. Първият мач винаги е най-тежък", заяви селекционерът на Италия Роберто Манчини преди откриващия мач на Евро 2020 между неговия отбор и Турция, съобщи БТА.

Двата тима дават началото на Евро 2020 тази вечер в 22:00 часа в Рим.

"Трябва да се отърсим от напрежението и да не мислим за нищо друго, освен за това как да си свършим работата. Ще има малко повече напрежение, защото това е първи мач в турнира, а Турция е отбор пълен с талант. Но това си остава нормален футболен мач и ние трябва да мислим точно по този начин”, заяви Манчини.

Италия е във впечатляваща серия от 27 мача без загуба от септември 2018 година. Наставникът е уверен, че тимът му може да извърви целия път до финала на европейското в Лондон.

“Бях уверен преди три години, когато поех отбора, а сега съм дори още по-уверен. Работим добре, имаме доста талантливи футболисти и сме много обединени като отбор. Наслаждаваме се и се надявам да продължим в този дух. Ако успеем да извървим пътя до финала в Лондон, тогава ще говорим. Но аз съм уверен, че можем да го направим”, допълни специалистът.

Селекционерът на Турция Шенол Гюнеш също е оптимист преди началото. Той смята, че Турция може да изненада домакина и е категоричен, че отборът му излиза за победа.

“За нас е голяма чест, че ще играем в откриващия мач на първенството. Благодарни сме, че стигнахме дотук и искам да благодаря на всички, които ни помогнаха за това. Италия разполага със страхотен състав и ние имаме голямо уважение към тях. За пръв път Турция ще играе в откриващ мач, а за трима от футболистите ми това ще бъде първи двубой на европейско първенство. Манчини познава Турция добре, защото работеше в Галатасарай, но ние излизаме за победа”, заяви Гюнеш, цитиран от БНР.