Легенди на "Черно море" и "Спартак" откриха "Грабни купата" във Варна

https://www.24chasa.bg/sport/article/9880884 www.24chasa.bg
Голмайстор №1 в историята на "Черно море" Стефан Богомилов позравява участниците. Зад него вляво е Димитър Трендафилов, а вдясно са Иво Артименко и Петър Петров.

Легендите на варненския футбол дадоха старт на турнира "Грабни купата" в морската ни столица. Вечният голмайстор на "Черно море" Стефан Богомилов и звездата на "Спартак" и "Левски" Димитър Трендафилов изтеглиха жребия за надпреварата, която трябва да излъчи последните два участника за големия международен финал в Албена през есента, когато се очаква и международно участие.
Сред официалните гости бяха още Иво Артименко – директор на НСБ "Спортпалас", където се играят мачовете и неговият заместник Петър Петров. Всички те бяха отличени със специални призове като признание за изключително активната дейност в областта на спорта във Варна. "Пожелавам ви да се чувствате радостни от играта. Тези турнири са прекрасна идея, стимул и подкрепа за аматьорския футбол, която е най-масовият спорт в България", заяви Богомилов. Иво Артименко от своя страна пожела мачовете да минат без контузии и покани всички участници още от сега на следващото издание на турнира догодина. Той е биви шеф и на "Черно море".

Поредицата от надпревари по минифутбол стартира през април в Стара Загора, след това премина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица, Монтана и София. Финалистите във всеки град си осигуряват участие в международния заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на тимове от 10 държави.

Веднага след първия съдийски сигнал в „Спортпалас“ отборите се впуснаха в люта битка с мачовете в предварителните групи, които ще определят четвъртфиналистите. Утре, неделя от 9,30 ч са предвидени директните елиминации, в 13 ч ще започне финалът, веднага след това е награждаването и закриването на турнира.

Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.

След Варна този уикенд, веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ ще завърши с Големия финал, насрочен за 13-17 септември в Албена. В него наред с българските финалисти ще участват и най-добрите аматьорски отбори на 10 европейски държави – Нидерландия, Италия, Турция, Словения, Румъния, Унгария, Словакия, Португалия и др. Подробности и снимки ще намерите на www.grabnikupata.bg.