Един от лекарите, спасили Ериксен на терена, е този на "Лудогорец"

https://www.24chasa.bg/sport/article/9883521 www.24chasa.bg

Един от лекарите, спасили звездата на Дания Кристиан Ериксен, е българин. Това е д-р Валентин Великов, който работи за UEFA. На Ериксен вече са му направени десетки изследвания, за да бъде установена точната причина за прилошаването му. Главният лекар в Сърдечния център на болница Rigshospitalet, в която е Ериксен, говори пред медиите и обясни по-подробно какво вероятно се е случило с футболиста.

„Ще направим ултразвуково сканиране на сърцето, за да разберем какви са проблемите му. Може да става дума за инфаркт, вентрикуларна тахиаритмия или коронарна артериална болест на сърцето. Не е характерно за 29-годишен човек да бъде изложен на риск от сърдечен арест, особено в такава спортна форма като неговата“, заяви лекарят, цитиран от tv2lorry.dk.

Д-р Великов е клубен лекар на "Лудогорец", но от дълги години работи и с евроцентралата, където е един от медиците, които отговарят и за вземането на допинг. Той отговаря за всички мачове в Копенхаген. Той влиза на терена заедно с колегата си, който по специалност е анестезиолог.

Един от лекарите, спасили Ериксен на терена, е този на

Ролята на д-р Великов бе разкрита от бившия капитан на "Лудогорец" Светослав Дяков. 

Д-р Великов (най-вдясно) излиза от терена с Ериксен.
Д-р Великов (най-вдясно) излиза от терена с Ериксен. СНИМКА: РОЙТЕРС

"Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота!

И на тази снимка се вижда българския лекар.
И на тази снимка се вижда българския лекар. СНИМКА: РОЙТЕРС

"Семейството" Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача( съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!

Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена!

Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите!

Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там - големия Доктор Валентин Великов!!", написа Дяков във фейсбук.