Изпратиха съдия с аплодисменти на "Грабни купата"

https://www.24chasa.bg/sport/article/9883563 www.24chasa.bg

Отборите на „Грей Гуус“ и „Фронтале“ станаха поредните два тима, които запълват българското участие в големия финал на веригата от футболни турнири „Грабни Купата“. Двата състава стигнаха до последния мач на етапа във Варна, предпоследна надпревара от най-мащабната аматьорска верига тази година у нас.

В оспорвания финал редовното време завърши без победител 1:1, а при дузпите по-точни бяха представителите на „Грей гуус“ , които с общ общ резултат 4:3 грабнаха трофея. Това е втори пореден турнир, в който наказателни удари определят шампиона. В спора за бронза отборът на „Лудата банда“ надигра също след дузпи тима на „Порто диез“ с 2:0.

За най-добър вратар бе определен Кристиян Кръстев от „Грей гуус“, най-атрактивен играч е Александър Краев от „Фронтале“, за феърплей бе награден Сейхан Ариф от „Ред партнерс“, а най-прецизен рефер бе Красимир Николов – първият изпратен с аплодисменти от всички участници в историята на веригата. Призьорите бяха наградени от Петър Петров – зам.-директор на национална спортна база „Спортпалас“.

През уикенда домакините от „Спортпалас““ предложиха отлични условия на футболистите. Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.

Поредицата от надпревари по минифутбол стартира през април в Стара Загора, след това премина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица, Монтана, София и сега Варна. Финалистите във всеки град си осигуряваха участие в международния заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на тимове от 10 държави.

Ето всичките български 14 досегашни отбора с визи за големия финал в Албена: „Е-Динамикс“ и „Спортинг“ от Стара Загора, „Есетра Комерс“ и „Детони“ от Пазарджик, „Ветераните“ и „Ел Класико“ от Сандански, „Феникс“ и „Епъл“ от Горна Оряховица, „Магьосниците“ и „В и К“ от Монтана, „Лев Инс“ и „Северозапад – АМIGO“ от София, „Грей гуус“ и „Фронтале“ от турнира във Варна.

Българските квалификации във веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ ще завършат с последния етап в Албена следващия уикенд, където за двете заветни места ще спорят цели 38 отбора. Големия финал е насрочен за 13-17 септември в Албена. В него наред с 16-те български финалисти ще участват и най-добрите аматьорски отбори на 10 европейски държави – Нидерландия, Италия, Турция, Словения, Румъния, Унгария, Словакия, Португалия и др. Подробности и снимки ще намерите на www.grabnikupata.bg.