Министър Кузманов награди медалистите от световното по спортна аеробика

https://www.24chasa.bg/sport/article/9892797 www.24chasa.bg
Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетни плакети на ММС на медалистите от Световното първенство по спортна аеробика. Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетни плакети на ММС на медалистите от Световното първенство по спортна аеробика.

На Шампионата в Баку (Азербайджан) българските състезатели извоюваха два медала. В категория „Тройки“ Антонио Папазов, Дарина Пашова и Тихомир Баротев триумфираха със световната титла, като след тях се наредиха представителите на Унгария и Румъния. В индивидуалната надпревара при жените Пашова извоюва сребърното отличие, а Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов останаха на 5 стотни от бронзовите медали при смесените двойки.

Министър Кузманов пожела успешна подготовка и постигане на спортните цели на нашите състезатели, които през септември ще участват в Европейското първенство по спортна аеробика в Пезаро, Италия, а месец по-рано ще се представят на Международния турнир „Пловдив Къп“.
Почетен плакет от министър Кузманов получи и Димитрина Къндева, която е треньор на националния отбор и председател на Съюза по аеробика България.