Студентка: Играч на “Лудогорец” ме заплаши с убийство

https://www.24chasa.bg/sport/article/9898847 www.24chasa.bg

Френска студентка обвини футболист на “Лудогорец” в опит за убийство. Инцидентът се случил в края на 2020 г. в България, пишат френски медии.

“Това бе ужасна нощ, часовете на прекаран ужас ще ме преследват цял живот. След онзи ден не живея, а оцелявам. Исках да обичам, а се чувствам унищожена. Но все пак имах късмет”, споделя Ема Зугари, която следва в Мец.

В резултат на агресията на футболиста с произход от Франция и Бенин Оливие Вердон студентката е с множество фрактури и няколко шева на главата и на крака. Според нея причината е ревност. Двамата са се запознали в инстаграм през септември миналата година. Отношенията им обаче се влошили рязко и така се е стигнало до инцидента на 14 и 15 ноември. “Той ми каза: Знаеш ли какво ще направя? Ще те убия”, обяснява Ема във видео.

Сега тя е решила да говори, за да знаят всички на какво са подложени жените. “Той не ми отне живота, но ме уби физически, психологически и морално. Имах голям шанс, че оцелях. Пуснах жалба, за да разберат всички какво се е случило", казва още студентката.

Самият Вердон е оказал натиск върху бившата си приятелка да не се жалва. Футболистът е отказал коментар за случилото се. Защитникът вече е бил арестуван за семейно насилие през 2019 г., когато играеше за испанския “Алавес”.

Снощи се очакваше по случая да говори Бертран Мерц, адвокат на Ема Зугари.

Междувременно “Лудогорец” привлече румънеца Дорин Ротариу.