Ая Митева стана първа в Бронзов тур на Световната купа по прескачане на препятствия

https://www.24chasa.bg/sport/article/9904299 www.24chasa.bg
Ая Митева СНИМКА: Снимка: Авторът

Ая Митева с кон Ливърпул спечели първото място в Бронзовия тур CSI 1 на Световната купа по прескачане на препятствия в Божурище от 39 стартирали ездачи и така съботният ден започна отново с изпълнение на българския химн.

16-годишната Ая остана без конкуренция с време от 21,44 секунди. Втора е ездачката от Кипър Елени Поливиу, трети се класира Баде Дуру от Турция, а Ясен Борисов и Любомир Янков останаха четвърти и пети.

В проливен дъжд състезанието стартира българският ездач Пламен Цанев и първите шест-седем ездачи и коне се измокриха до кости, но в края на Бронзовия тур облаците започнаха да се разпръскват и това даде надежда на участници, организатори и публика, че все пак юнският ден може да е благосклонен.

До края на съботния ден предстоят още шест изпитания, сред които са деца с височина на паркура от 115 см., а големият финал е за Приз на Министерство на младежта и спорта CSIO-3 звезди, резултатите от който са за Квалификация за Европейски шампионат за юноши/млади ездачи през 2022 г.