Шефът на европейския волейбол очарован от Русе

https://www.24chasa.bg/sport/article/9907358 www.24chasa.bg

Посланикът на европейския волейбол Красен Кралев проведе работна среща с президента на Европейската конфедерация CEV Александър Боричич, който е в Русе по покана на президента на нашата централа Любо Ганев. Тримата обсъдиха предизвикателствата пред българския, европейския и световния волейбол и изгледаха заедно победата на България над Чехия с 3:0 в полуфинал от Златната лига.

„Русе и България отново се доказаха като отлични домакини на първенства от най-висок ранг. В това с очите си се убеди и г-н Боричич. Сътрудничеството и приятелството ни с него датират от много години и аз съм убеден, че и в бъдеще ще работим заедно за доброто на волейбола. Поздравявам нашите момичета и треньорския щаб за страхотната победа срещу Чехия и вярвам, че след финала с Хърватия ще вдигнем купата. Поклон пред невероятната русенска публика, която създаде невероятна атмосфера в залата. Русенци отново показаха, че знаят как се подкрепя България. Ще го направят и на финала“, коментира Кралев.

Кралев беше избран за посланик на европейския волейбол на заседанието на Борда на CEV в началото на май заедно с председателя на Хърватския олимпийски комитет и бивш премиер на Хърватия Златко Матеша.

Българските „лъвици“, както и треньорът Иван Петков, бяха много доволни от подкрепата на русенската публика по време на полуфинала срещу Чехия. Според капитанката Елица Василева, волейболистките са се трогнали, още когато публиката запя химна с тях преди мача. „ И досега се ни подкрепяли, но никога още преди срещата, каза Василева. Над 2000 в „Арена Русе“ запяха заедно с националките. „Залата, всички тук е супер“, заяви пък треньорът Иван Петков още преди мача. В 20 часа тази вечер България излиза в "ОЗК Арена" в Русе във финала на Златната лига срещу Хърватия. От 17 часа в мач за третото място един срещу друг се изправят Чехия и Испания.