Волейболистът Николай Пенчев: Рано ни отписахте

https://www.24chasa.bg/sport/article/9940501 www.24chasa.bg

Един от най-добрите ни волейболисти Николай Пенчев обясни защо не е бил в националния отбор. Ето какво написа той във фейсбук:

Бях решил да запазя мълчание, за да не създавам излишни интриги около Националния отбор по волейбол, но без съмнение дойде моментът да заявя своето мнение. Нека първо да поясня, че не съм в Националния отбор на България не защото съм отказал да играя, а защото не бях повикан. Допреди няколко дни причината да не бъда повикан дори за мен беше непонятна, но ето че излезе информация от член на Федерацията, в която се споменава моето име и се заявява, че времето за мен в Националния отбор е отминало, каквото и да означава това.

За мен да бъда част от отбора на България винаги е било чест и голяма отговорност. Неотменно съм се старал да давам най-доброто от себе си, да бъда пример за подражание, както на терена, така и извън него. Дори и в най-тежките си моменти, моменти, в които съм губил близки за мен хора, аз съм поставял отбора на преден план, защото съм професионален състезател.

Затова за мен е некоректно да се споменава името ми в цитирания порядък. Бях част от Националния отбор на България 10 години. Определено вярвам, че имам какво още да дам и с какво да помогна на младите момчета след мен.

И искам само да добавя, че за мен Национален отбор означава отбор, в който да бъдат повикани най-опитните и най-добре подготвени състезатели, с които държавата разполага. В Националния отбор не се отива, за да се научиш как да играеш волейбол. Така че е рано да ни отписвате!