Избери град
София - °
Времето
°макс -4°мин -8°
Метео ТВ
Събота Неделя Понеделник Вторник
Времето макс -4° мин -8° Времето макс -1° мин -10° Времето макс 2° мин -9° Времето макс 8° мин -6°

Днес - слънце и температури до 13 градуса

Ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове и преди обяд на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена, предаде БТА. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 8 и 13

Новата седмица започва с температури до 16 градус, във вторник застудява

През нощта ще е ясно. Около полунощ от запад ще се появи предимно висока облачност, която до края на деня ще обхване цялата страна. Утре ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове и преди обяд на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

Слънчево и до 12 градуса днес

В сутрешните часове днес на места в равнините и котловините видимостта ще е намалена. В Източна България ще духа слаб вятър от север-северозапад, в останалите райони ще остане почти тихо. Над повечето региони ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в крайните югозападни райони - до 10-12 градуса.

Слънчев уикенд, утре до 12 градуса

Атмосферното налягане е и ще бъде около средното за месеца. През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна ще остане над източната половина на страната. Ще е почти тихо с минимални температури предимно между минус 4 и 1 градуса. Утре облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево.

До вторник ще е топло за февруари, сряда зимата се връща с вятър и сняг

Има различни видове февруари, студеното време не е свързано с това да има валежи. Този месец ще е шарен, февруари започна с високи температури. Ние сме с доста разнообразен климат, различните ни райони са с различни климати, но оставаме в умерения климатичен пояс. Тази година въпреки топлите югозападни райони, най-много сняг имаше там.

Днес - разкъсана облачност, максимални температури до 7 градуса

Облачността от запад ще се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще се задържи значителна. Превалявания от слаб дъжд са възможни в крайните югоизточни райони. В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Максимални температури - между 2 и 7 градуса, в крайните югозападни райони до 9-10 градуса.

Облачно и ветровито до утре, посрещаме уикенда със слънце и топло време

Утре облачността от запад ще се разкъсва и намалява, но над Източна България през целия ден ще се задържи значителна. Превалявания от слаб дъжд са възможни в крайните югоизточни райони. В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Максимални температури - между 2 и 7 градуса, в крайните югозападни райони до 9-10 градуса.

След обяд валежите спират, но ще духа силен вятър

Днес ще се задържи предимно облачно. Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса по Целзий, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. Валежите ще отслабват и до обяд в повечето райони напълно ще спрат.

От 2015 до 2018 са най-топлите години според статистиката

Предишните четири години са най-топлите, откакто се води статистика, което е потвърждение за предизвиканото от парникови газове глобално затопляне, съобщиха АФП и Ройтерс, позовавайки се на Световната метеорологична организация. Средната температура на повърхността през 2018 г. е надхвърляла с около 1 градус Целзий преобладаващата в

Валежите спират, облачността се разкъсва

През нощта и утре до обяд над страната ще е облачно и в планинските райони все още ще превалява слаб сняг. След обяд валежите ще спират и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 2 и 3 градуса,

Днес - облачно със слаби валежи от дъжд

Времето ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд. С умерен вятър от север-североизток ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, в края на деня и през нощта срещу четвъртък, дъждът в Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България ще преминава в сняг. Максималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса.

Утре ще е облачно със слаб дъжд, нахлува студен въздух

През нощта облачността от юг ще продължи да се увеличава и вплътнява. На отделни места ще преръми. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса. Утре ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд. С умерен вятър от север-североизток ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, в края на деня и през нощта срещу четвъртък,

Идва нова порция валежи от сряда

Времето ще е облачно сутринта с мъгли в Северна България – по поречията на реките, около Дунав и в Предбалкана. На юг облачността ще се разкъса в хода на деня, но вечерта отново ще се уплътни. Валежи не се очакват. Температурите остават високи – между 6 и 9 градуса в Северна и между 10 и 15 градуса в Южна България. В планините – облачно.

До 15 градуса утре, в сряда започват валежи

Над Южна България облачността ще се разкъса и намалее до слънчево, но по-късно вечерта от юг отново ще се увеличи. В Дунавската равнина ще се задържи с ниска слоеста облачност или мъгла, и на отделни места ще преръми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса,

Днес максималните температури ще достигнат до 17 градуса, в София - 10

Времето ще се задържи с разкъсана облачност, значителна над Западна България. В Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури в повечето райони ще са между 3 и 8 градуса, а максималните между 12 и 17. В северозападните райони ще са по-ниски, а в София ще е около 10 градуса.

Температурен рекорд в Хасково, новата седмица започва със слънце

Абсолютен температурен рекорд бе регистриран в Хасково следобед днес, съобщиха от местната хидрометеорологична обсерватория. Живакът се качи до 18,0 градуса, което е най-високата стойност откакто се правят измервания. Досега най-високи са били градусите през далечната 1912 година. Тогава термометърът е стигнал до 16,8 деления.

До 17 градуса в понеделник, във вторник температурите пак падат

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца. През следващото денонощие времето ще се задържи с разкъсана облачност, значителна над Западна България. През нощта вятърът ще отслабне, в много райони - и ще стихне. Утре в Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър.

Слънчево и до 17 градуса днес

Ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Максималните температури през деня ще са предимно между 12 и 17 градуса, по-ниски ще са на места в Северозападна България, предава БТА. Над Черноморието ще преобладава слънчево време.

Сняг в четвъртък, по-студено с 8°

Седмицата ще започне с мъгли в ниските места и облаци в Западна България. Максималните температури ще са 10-15 градуса. Това съобщи шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков. В сряда от запад облачността ще се увеличава и следобед ще завали дъжд, който през нощта ще преминава в сняг. Облачно със слаби валежи от сняг и дъжд ще е в четвъртък.

Утре слънчево, но много ветровито, във вторник на места ще преръми

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е малко над средното за месеца. През нощта ще бъде предимно ясно, със слаб югозападен вятър в източната половина от страната. Минималните температури ще са от 0 - 2 градуса в северозападните райони до 6 - 8 на изток. В сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще бъде намалена.

Днес ще е сравнително топло и слънчево

В сутрешните часове на места в котловините и низините, както и в северозападните райони, ще има мъгли. Ще се появи слаб, в южните и източните райони - умерен юг-югозападен вятър, и с него ще се пренася по-топъл въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, а през деня ще бъде сравнително топло с максимални температури

Утре ще е облачно с лек ветрец, температурите стигат до 16 градуса

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана - предимно висока. В сутрешните часове на места в котловините и низините, както и в северозападните райони, ще има мъгли. Ще се появи слаб, в южните и източните райони - умерен юг-югозападен вятър, и с него ще се пренася по-топъл въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4

Слънчево и до 14 градуса днес

Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта почти ще стихне. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, в северозападните райони - малко по-ниски, а в София - около 9 градуса, предава БТА.

Утре ще е слънчево, температурите скачат до 14 градуса

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за януари. През деня ще се задържи почти без промяна. През нощта от запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява. По-значителна облачност и превалявания ще има все още над източните райони от страната, но до сутринта и там валежите ще спрат, а облачността ще намалее.

Синоптичка: През следващите дни до 15 градуса, след 5 февруари идва застудяване

Следващите дни идва топла въздушна маса от юг и се очакват доста по-високи от обичайните температури – до 15°. След 5 февруари идва захлаждане. Това каза в предаването „Тази сутрин” по Би Ти Ви синоптикът Анастасия Стойчева. След това обаче отново ще има захлаждане. За Родопите няма опасност от бързо топене на натрупалия сняг,

Синоптик: Динамичен февруари - очакват ни валежи от сняг и температури до 19 градуса

У нас обстановката се нормализира, в по-голямата част на страната температурите са положителни. През деня отново ще вали. На Рожен снежната покривка е 188 см. Това каза дежурният синоптик Красимир Стоев в сутрешния блок на БНТ. Снеготопене ще има в следващите дни, ще има пренос на топли въздушни маси.

Облачно с валежи и днес, температурите ще са до 7 градуса

Облачността ще е значителна и на много места отново ще има превалявания от дъжд, в планинските райони над 1000 метра - от сняг. Поради ниските температури в Северозападна България ще има условия за образуване на поледици, предава БТА. След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, а облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно,

Температурни амплитуди през февруари: От минус 13 и минус 8 градуса до 14 и 19 градуса

През тази година се очаква средната месечна температура през февруари у нас да бъде около и над нормата. В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 13 и минус 8 градуса, а най-високите температури ще са между 14 и 19 градуса. Това съобщи за БТА синоптикът Марияна Попова от сектора "Метеорологични

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шеметна вакханалия спретна Криско по време на турнето си в САЩ в помещение, приличащо на изоставен склад за зеленчуци. Изявата му в Лас Вегас се превърна в диво парти с полуголи почерпени мъже, бесни чалга хитове и буря от летящи салфетки, разказаха пред "България Днес" свидетели на щурата забава. Присъстващи на представлението го оприличават

Николета Лозанова варди тузарския си джип от паяци, докато шофьорът й търчи по задачи в центъра на София, видя "България Днес". Решила да спести някой лев от такса за синя зона, Николета не мръдна от автомобила. Докато бдително оглеждаше за служители на общината, тя бясно въртеше телефонни разговори, които, видно от усмивката й,

Беше отличник и хубав младеж  КОЙ Е ТОЙ Цонко Филипов е роден през 1927 г. в Ново село (Видинско). Бил е спортист и има зад гърба си 40-годишна учителска кариера. Преподавал е по физика и математика, а по-късно и физическа култура. Заради геройска постъпка през далечната 1944 г., в която спасява двама давещи се войници в Дунав,