Бисквитена торта с вишни

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10006306 www.24chasa.bg

Гарнирана със сладолед по избор

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“За най-тежките жеги предлагам лека бисквитена торта с пресни вишни, които сега са в изобилие. Гарнирала съм я с топки сладолед за разкош”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ

1 пакет обикновени бисквити с какао

1 пакет обикновени бели бисквити

1 пакет нишесте с аромат на ванилия

1 пакет нишесте с вкус на ягода или малина

1 л пълномаслено прясно мляко

180 г захар

1 -2 шепи вишни

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нареждаме на дъното на правоъгълна или квадратна тава ред от светлите бисквити. Изсипваме по 75 мл от млякото в две панички и добавяме във всяка по едно от пакетчетата нишесте. Разбъркваме добре, докато се разтворят напълно. Останалото мляко изсипваме в тенджера и го слагаме на котлона на средна степен.

Изчакваме да се затопли и добавяме захарта към него. Разбъркваме до пълното ѝ разтваряне. Разделяме млякото в два отделни съда. В единия на тънка струйка изсипваме разтвореното нишесте от едната купичка, а в другия съд изсипваме втория цвят нишесте.

Разбъркваме непрекъснато, докато се сгъстят двата крема. Изсипваме част от розовия върху бисквитите. Отгоре редим почистени от костилките вишни и втори ред бисквити, този път какаови.

Сипваме върху тях от белия крем, поръсваме с вишни и покриваме с ред бели бисквити. Най-отгоре слагаме от останалите кремове, така че да наподобяват бели и розови облачета. Украсяваме с вишни и оставяме тортата за една нощ в хладилник. Поднасяме я с топки сладолед.