Макарони на фурна с вишнево кули

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10009687 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Ето една позната рецепта, интересно поднесена с освежаващ вишнев сос - кули”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

400 г макарони, 150 г кристална захар, 4 яйца, 400 мл прясно мляко, 100 г масло, 1 ванилия, сол, сурово белено слънчогледово семе за поръсване

За вишневото кули: 300 г свежи вишни, 50 г пудра захар, 1 с.л. коняк, 1 ч.л. лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме макароните в подсолена вода до пълна готовност. Измиваме ги със студена вода и ги отцеждаме. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме прясното мляко и ванилията.

Разбъркваме добре и в тази смес добавяме макароните. Изсипваме всичко в намаслена тавичка. Отгоре слагаме парченца масло и поръсваме със слънчоглед.

Печем на 180 градуса 20-30 минути до златисто. Измиваме вишните за кулито и отделяме костилките и дръжките им. Слагаме ги в блендер и ги правим на пюре.

Претриваме го през сито и добавяме към него пудрата захар, лимоновия сок и коняка. Разбъркваме, докато захарта се разтвори напълно. Сервираме макароните на порции, залети с плодовия сос.