Обичате десерти - опитайте здравословни кето десерти

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10022770 www.24chasa.bg

Когато сте на кето диета е добре да започнете да планирате напред. Добре е да имате готов и гъвкав план за изпълнение. В крайна сметка от вас самите зависи колко бързо искате да влезнете в кетогенна фаза. Естествено, колкото повече ограничавате въглехидратите, толкова по-бързо ще влезете в кетоза.

Това към което трябва да се стреми всеки спазващ кето режима, трябва да се стреми да ограничава приема на въглехидратите.

Естествено спазването на диета не е най-лесното нещо на света, особено ако не знаете как и с какво да се храните, да не говорим, когато иде реч за сладките изкушения, които са безброй много и изключително забранени при кето режима. Те съдържат много захар и нямат място при кето режима. Освен това вредите от захарта са изключително много, някой от тях са :

- разрушаване на имунната ни система

- изчерпва организма от мед, хром и цинк и други минерали

- спомага растежа на патогенни бактерии и паразити, както и други дрождеви организми

- води до затлъстяване и повишени триглицериди

- дехидратира клетките и изчерпа важни електролити, като калий, магнезий и натрий

За щастие можем да продължим да се наслаждаваме на сладкиши и десерти, както и да си ги приготвяме сами у дома, като ги заменим с кето десерти.

Кето десертите са вкусни, разнообразни и най-вече полезни за организма ни. Те не ни вредят и в същото време утоляват глада за сладко, който ни тормози, особено когато сме на режим. Най-хубавото е, че можем да приготвяме алтернативни варианти на любимите си десерти, независимо дали са торти, пасти, бисквити и други.

Ето няколко страхотни кето десерти, с които ще останете доволни и ще се насладите, докато ги похапвате по време на кето режима:

Кето шоколадов пудинг

400 мл кокосово мляко

1 с. л. стевиола ванилия

3 жълтъка

3 с. л. какао на прах

3 с. л. кокосово масло

В тиган на средна температура сложете кокосовото мляко и стевиолата с ванилия, разбърквайте периодично, докато започне да къкри.

В купа разбийте жълтъците, след което бавно добавете половината от горещото кокосово мляко, като не спирате да бъркате.

Бавно изсипете темперираните жълтъци обратно в тигана при останалото кокосово мляко. Намалете температурата, добавете какаото на прах и разбърквайте 3-4 минути, докато се сгъсти.

Отстранете от котлона и добавете кокосовото масло, разбъркайте до хомогенност.

Разпределете в 6 десертни чашки и ги приберете в хладилника за 2-3 часа.

Сервирайте с топинг от разбита кокосова сметана и бери плодове.

Цедено кисело мляко с малини

300 мл цедено кисело мляко

1 с. л. маскарпоне

1 с. л. стевиола ванилия

1 ч. л. сок от лимон

50 г малини

Разбъкайте цеденото кисело мляко, маскарпонето, стевиолата с ванилия и лимоновия сок с миксер или в блендер на по-ниска скорост.

Намачкайте малините с вилица, като по желание можете да им добавите малко стевиола на прах, за сладост. Оставете 3-4 малинки за украса.

В две чаши поставете на дъното първо 1/2 от намачканите малини, след това разпределете по равно цеденото кисело мляко. Отгоре украсете с останалата част от малиновата смес и плодчетата.

Охладете поне един час преди сервиране.

Спаначени кето палачинки

240 мл бадемово мляко

Няколко капки ванилов екстракт

40 г стевиола на прах

45 г кокосово масло Гхи (или краве масло Гхи)

60 г спанак

215 г бадемово брашно

37 г псилиум хуск фибри

1 ч. л. бакпулвер

2 яйца

Отделете яйчните белтъци от жълтъците в две различни купи.

Изсипете в блендер бадемовото мляко, екстракта от ванилия, стевиолата на прах, кокосовото масло Гхи, спанака, бадемовото брашно, псилиум хуск фибрите и бакпулвера.

Сложете жълтъците в блендера с останалите съставки и пулсирайте, докато се смесят добре всички продукти. Прехвърлете сместа в купа.

Разбийте белтъците до получаване на твърди върхове. След това ги прехвърлете в купата с другите съставки и разбъркайте с помощта на шпатула.

Загрейте тиган на силен огън и намазнете с кокосово масло, след което намалете котлона на средно ниска температура.

Загребете с черпак от палачинковото тесто и оформете палачинки с размери по ваш избор.

Изпържете до готовност от едната страна, след което обърнете и запържете и от другата.

Сервирайте готовите спаначени палачинки.