Воденички с манатарки на тиган

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10023647 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Пилешките воденички са предпочитана храна за лятото, защото не съдържат излишни мазнини, което ги прави по-леки за консумация. В комбинация със сушени манатарки те стават изключително ароматни и вкусни”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

500 г пилешки воденички

20 г сушени манатарки

2 глави кромид лук

1 зелена чушка

4-5 с.л. олио

сол на вкус

щипка черен пипер

щипка червен пипер

щипка мащерка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Сваряваме воденичките в солена вода. Изчакваме ги, докато напълно омекнат. Подсушаваме ги внимателно.

Накисваме манатарките за 15 минути в топла вода. Нарязваме лука на едри парчета, а чушката на кръгчета.

Слагаме всичко в тиган с предварително загрятата мазнина. Пържим до леко омекване на зеленчуците. Посоляваме, ако е необходимо, и овкусяваме с посочените подправки. Сервираме ястието с чаша охладено бяло вино по желание.