
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Пилешките воденички са предпочитана храна за лятото, защото не съдържат излишни мазнини, което ги прави по-леки за консумация. В комбинация със сушени манатарки те стават изключително ароматни и вкусни”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
500 г пилешки воденички
20 г сушени манатарки
2 глави кромид лук
1 зелена чушка
4-5 с.л. олио
сол на вкус
щипка черен пипер
щипка червен пипер
щипка мащерка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме воденичките в солена вода. Изчакваме ги, докато напълно омекнат. Подсушаваме ги внимателно.
Накисваме манатарките за 15 минути в топла вода. Нарязваме лука на едри парчета, а чушката на кръгчета.
Слагаме всичко в тиган с предварително загрятата мазнина. Пържим до леко омекване на зеленчуците. Посоляваме, ако е необходимо, и овкусяваме с посочените подправки. Сервираме ястието с чаша охладено бяло вино по желание.