Цаца на фурна с царевично брашно

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10027238 www.24chasa.bg

Идеално мезе за чаша бира в топлите летни вечери

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Ето как бързо и лесно да си приготвите хрупкава печена цаца, която да ви пренесе на морския бряг”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ

500 г. цаца

5 с. л. царевично брашно

3 с. л. галета

1 ч. л. сол

олио

За украса:

лимон

шайбички лук

маслини и

стръкчета магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме добре цацата и я отцеждаме. В дълбока чиния слагаме царевичното брашно. Добавяме галетата, солта и разбъркваме. Добавяме на дози от цацата и я овалваме добре в сместа. Ако е нужно, прибавяме още царевично брашно.

Вече оваляната цаца подреждаме в намазана с олио тава, като рибките не бива да се застъпват една върху друга, за да станат хрупкави. Отгоре ги поръсваме с олио и ги слагаме да се пекат в загрята фурна на 200 градуса до златисто.

Поднасяме цацата с резени лимон, шайбички лук, маслини и стръкчета магданоз за украса.