Телешко джолан с пилаф

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10029706 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Анелия Терзиева ни предлага рецепта за вкусен телешки джолан.

ПРОДУКТИ

1 цял телешки

джолан (може

и свински)

1 ч.ч. ориз басмати

1 глава червен лук

2 равни лъжички

кафява захар

50 г шамфъстък,

суров

20 г масло

куркума,черен и

червен пипер,

пушен червен

пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Сваряваме предварително джолана. Аз лично правя това с помощта на уред за бавно готвене. Овалваме джолана в смес от сол,черен и червен пипер и малко пушен червен пипер и запичаме на грил функция, докато получи лек загар.

Телешко джолан с пилаф

Карамелизираме нарязания на полумесеци лук заедно с кафявата захар. Към него добавяме ядките, оставяме за още няколко секунди и отстраняваме от котлона.

Сваряваме ориза според указанията на опаковката. След като е готов и отцеден от водата, добавяме маслото, малко сол, куркума и карамелизирания лук с ядките.

Поставяме ориза в съд с капак, като между капака и съда слагаме кърпа, за да се задуши добре и оставяме така 10 мин. Поднасяме месото върху канапе от пилаф.