Панирани рибни рулца

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10047365 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“За вкусните рибни рулца от панирани филийки тостерен хляб може да използвате всякаква дребна риба, стига да е сурова и прясна - сардина, аншоа, сайра, цаца, херинга, хамсия и други. Приготвям тези рулца специално за празника Преображение Господне – 6 август”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

Количеството зависи от броя на гостите.

Дребна риба тип хамсия, бял хляб за тост, сос песто дженовезе от босилек - за намазване, сол;

За панировката: типово брашно, разбито яйце и галета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме рибата, почистваме я и я осоляваме. Изрязваме корите на филийките хляб и разточваме меката част с точилка.

Намазваме ги с песто, слагаме в средата няколко рибки и навиваме на руло. Завиваме стегнато рулото с прозрачно фолио. Така приготвяме и останалите рулца, след което ги оставяме във фризера за двадесетина минути.

Отстраняваме фолиото и овалваме рулцата последователно в брашно, яйце и галета. Изпържваме ги от всички страни в загрято олио до зачервяване.