Сладоледено руло

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10052246 www.24chasa.bg

Приготвено с бяло брашно от
спелта и натурален шоколад

КОЙ ГОТВИ

Сладоледено руло

“В най-горещата седмица за това лято предлагам разхлаждащ десерт – сладоледено руло", пше ни Марияна Бончева.

Сладоледено руло

ПРОДУКТИ

Сладоледено руло

4 яйца, 1/2 ч.ч. захар, 5 с. л. бяло брашно от спелта, 1 ванилова захар, 1 щипка сол, конфитюр за намазване, 1 голяма кутия сладолед или няколко малки в различен цвят, натурален шоколад и кокосови стърготини за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата и захарта до побеляване. Смесваме ваниловата захар със солта и брашното. Постепенно, лъжица по лъжица, прибавяме брашното към яйцата, като разбъркваме внимателно, за да не спаднат.
Изсипваме сместа на тънък пласт в тава, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до леко порозовяване. Слагаме топлата платка заедно с хартията върху леко навлажнена кърпа и внимателно я завиваме на руло. След като изстине, я развиваме и я отделяме от хартията.
Намазваме платката с тънък пласт конфитюр и отгоре разпределяме сладоледа, предварително леко размекнат. Навиваме на руло, което плътно завиваме в стреч фолио и слагаме за поне 2 часа във фризер. Гарнираме с разтопен на водна баня шоколад и кокосови стърготини.