Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Това е една много уважавана от нас телешка яхния, в която присъстват и зеленчуци. По този начин приготвено телешкото месо става много сочно и крехко”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
500 г телешко месо, 500 г грах, 1 морков, 1 глава кромид лук, 1 домат, 1 ч.л. червен пипер, щипка млян черен пипер, 1 щипка сух джоджен, сол на вкус, 5 с.л. олио, шепа брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме телешкото на парчета. Сваряваме го със сол в тенджера под налягане в продължение на 40 минути. Водата, в която ври, не бива да е повече от 1 литър.
Запържваме в олиото нарязаните лук, морков и домат. Към тях добавяме червения и черния пипер. Отваряме тенджерата и в нея изсипваме зеленчуковата смес.
Затваряме капака и продължаваме готвенето в продължение на още 15 минути, но по-слабо. Отново отваряме тенджерата и добавяме джоджена.
Сгъстяваме яхнията с брашното, което предварително сме разтворили в малко вода. Оставяме ястието да къкри още 2-3 минути. Сервираме го топло. По желание го поръсваме със свеж магданоз.