
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Всички обичаме вкусни домашни маслени бисквитки. Днес ви представям такива с шоколадови парченца. За да останат цели парченцата шоколад, трябва задължително да работим с предварително охладено тесто”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
250 г масло
400 г брашно
2 яйца
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. бяла захар
1/2 ч.л. сода бикарбонат
100 г шоколадови капки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Оставяме яйцата на стайна температура и ги разбиваме със захарта, използвайки миксер. Прибавяме внимателно на части размекнатото масло. Слагаме содата в брашното и пресяваме.
Добавяме брашното към мократа смес и разбъркваме с дървена лъжица или шпатула, докато се поеме. Прибавяме шоколадовите капки и разбъркваме отново. За поне 30 мин слагаме тестото в хладилник. Аз лично оформям топчета с лъжица, но може да го правите и с ръка. Леко ги сплескваме.
Поставяме ги в тава, застелена с хартия за печене. Задължително фурната ни трябва да е загрята предварително. Ако имате готови сладки, а не сте постигнали желаната температура от 180 градуса, ги поставяме заедно с тавата в хладилника.
Печем ги за 12 мин. Оставяме ги да изстинат напълно.