Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Едно превъзходно и любимо лятно ястие с домашни зеленчуци. Приготвя се лесно и създава свежест на трапезата”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
2 средно големи патладжана
1 кг домати
5 чорбаджийски чушки
5 скилидки чесън
шепа свеж магданоз
олио
сол на вкус
1 с.л. захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме патладжаните, но не напълно. Нарязваме ги на филийки, като по-малките оставяме цели, а другите разполовяваме. Слагаме ги в купа със солена вода. Оставяме ги да престоят в нея около 30 минути, за да отделят горчивината си.
Измиваме ги под течаща студена вода, изстискваме ги внимателно и ги пържим до получаването на приятен загар.
Нарязваме доматите на дребно, а чушките - на дълги парчета. Смесваме ги и ги слагаме на котлона със сол на вкус, посоченото количество захар и 4-5 с.л. олио. Готвим до получаването на желаната гъстота.
Отстраняваме доматената смес и веднага я овкусяваме с нарязания на ситно чесън. В голяма чиния подреждаме изпържениуте патладжани и ги заливаме с нея. Поръсваме с магданоз и поднасяме за хапване.