
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам изкушаваща рецепта за лек сладкиш в сезона на смокините”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
75 г кристална захар, масло за формичките, няколко зрели смокини, 2 яйца, 175 мл прясно мляко, 2 с.л. ром, 60 г брашно, щипка сол, 1/2 ч.л. джинджифил, пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намасляваме 4 формички и ги поръсваме с кристална захар. Нарязваме смокините на колелца, а след това на лунички.
Разбиваме с миксер яйцата, млякото, рома, брашното, солта и джинджифила. Разпределяме сместа във формичките и подреждаме отгоре нарязаните смокини.
Печем в загрята фурна на 175 градуса около 25 минути, без да отваряме фурната. Сервираме десертите, поръсени с пудра захар.