* Един от най-добрите начини за приготвяне на патладжани е да ги изпечете с гъст доматен сос, пресен босилек, нежна моцарела и ароматен пармезан.
Продукти: 5 големи патладжана, 60 мл + 2 супени лъжици зехтин, 1 връзка босилек, 1 връзка зелен лук, 5 скилидки чесън, 900 г домати в собствен сок, 11/2 ч.лъж. Захар, 1/2 ч.лъж. сушен риган, 240 мл вода, сол и млян черен пипер на вкус, 150 г пармезан, 180 г моцарела.
Тази информация можете да прочетете само с регистрация на сайта на "24 часа". Регистрацията е напълно безплатна и ви дава неограничен достъп до архива на 24chasa.bg, възможност за персонализиране на новините през "Моят 24 часа", както и всекидневен нюзлетър с най-важните новини за последното денонощие. Може да бъде с профил в социална мрежа или e-mail.