Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам по-нестандартно, но изненадващо вкусно ястие от пълнени ябълки с кайма”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
4 ябълки, 1 ч. л. лимонов сок, 115 г смляна подправена свинска кайма, 125 мл пилешки или зеленчуков булон, 1/2 глава кромид лук, 20 г галета, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разрязваме ябълките през широката част, за да отделим капачето. Почистваме ги от семето и леко ги издълбаваме. Краищата им поръсваме с лимоновия сок.
Запържваме ситно нарязания лук заедно с каймата. Добавяме галетата и индийското орехче и ако е нужно, подправяме със сол и черен пипер. С тази смес напълваме ябълките.
Слагаме ги в тавичка и около тях сипваме бульона. Покриваме ги с алуминиево фолио и печем около 40 минути. Накрая на печенето отстраняваме фолиото, за да получат ябълките лека карамелена коричка.