Бутерцветя с малини

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10161750 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Красиви сладки от бутертесто с малини. Съставките са обикновени, но интересното е в оформянето на самото тесто”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

1 лист бутертесто

малиново сладко или мармалад за плънката

пресни малини

яйчен белтък

по желание свежа мента за украса и пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разрязваме един пласт от бутертестото на квадрати, примерно шест или девет. В средата на всеки слагаме по малко малиново сладко или мармалад и 3-4 малинки.

Намазваме краищата на квадрата с яйчения белтък и го затваряме, прилепвайки всичките му краища. Обръщаме полученото тестено топче от другата страна и го сплескваме с длан.

Правим осем разреза във формата на цвете и обръщаме листенцата му две по две, за да станат подобни на четирилистни детелини. Слагаме ги върху хартия за печене.

Печем ги в загрята фурна на 200 градуса 15-20 минути. След като изстинат, може да ги поръсим с пудра захар или да украсим с пресни малини и свежа мента.