Кремсупа с есенна коприва

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10175969 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Лека и ефирна кремсупа от есенна коприва със свежа цитрусова нотка от минипортокалчета кумкуат”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

500 г връхчета от коприва

400 мл кокосово мляко

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 корен пащърнак

3 с.л. зехтин или олио

1,5 л зеленчуков бульон

сол и черен пипер на вкус

минипортокали кумкуат

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме на ситно лука и пащърнака. В тенджера сгорещяваме зехтина или олиото и запържваме зеленчуците, като добавяме и наситнения чесън.

Наливаме прясно приготвения зеленчуков бульон и оставяме супата да къкри за около 10–15 минути, докато зеленчуците омекнат под капак.

Прибавяме измитата коприва и я варим 2-3 минути. Наливаме кокосовото мляко, подправяме със сол и черен пипер. Пасираме супата.

Поднасяме я с резенчета кумкуат или настъргана портокалова кора.