Лаврак с чери домати и маслини

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10184878 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Тази седмица предлагам лятно изкушение с риба - лека и вкусна вечеря, която можем да гарнираме с хубаво бяло вино или узо”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

За 2 порции:

1 средно голям лаврак (може да го заместите с ципура)

150 г микс чери домати

1 шепа маслини

20 г масло

50 мл бяло вино

малко брашно за овалване

зехтин за запържване

сол, черен пипер и сух чесън на вкус

пресен розмарин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Почистваме и филетираме рибата. Всяко филе разрязваме на две. Овалваме парчетата в малко брашно, към което сме добавили чесън на прах, сол и черен пипер.

Запържваме ги в малко зехтин до златисто. Изваждаме рибата и в същия тиган запържваме за кратко и нарязаните чери домати, маслините, които по желание оставяме цели или нарязваме и обезкостяваме.

Наливаме виното и изчакваме, докато алкохолът се изпари. Отстраняваме от котлона и матираме соса с маслото. Поднасяме рибата гарнирана със соса и няколко стръкчета пресен розмарин.