Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тази седмица предлагам лятно изкушение с риба - лека и вкусна вечеря, която можем да гарнираме с хубаво бяло вино или узо”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
За 2 порции:
1 средно голям лаврак (може да го заместите с ципура)
150 г микс чери домати
1 шепа маслини
20 г масло
50 мл бяло вино
малко брашно за овалване
зехтин за запържване
сол, черен пипер и сух чесън на вкус
пресен розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме и филетираме рибата. Всяко филе разрязваме на две. Овалваме парчетата в малко брашно, към което сме добавили чесън на прах, сол и черен пипер.
Запържваме ги в малко зехтин до златисто. Изваждаме рибата и в същия тиган запържваме за кратко и нарязаните чери домати, маслините, които по желание оставяме цели или нарязваме и обезкостяваме.
Наливаме виното и изчакваме, докато алкохолът се изпари. Отстраняваме от котлона и матираме соса с маслото. Поднасяме рибата гарнирана със соса и няколко стръкчета пресен розмарин.