Кисел от праскови

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10187958 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“След първия учебен ден предлагам лесен и вкусен десерт от детското хранене. Подходящ е не само за най-малките, но и за техните родители, баби и дядовци”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

2 праскови,

4 ч.л. нишесте,

320 мл вода,

по желание

натрошени

бисквити, червен

касис и свежа

мента за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Обелваме прасковите и ги нарязваме на парчета. Слагаме ги в блендер и ги пасираме до получаването на гладка каша.

Размиваме в купичка нишестето с част от водата. Другата част от течността слагаме в касерола на котлона, докато заври. Постепенно и при непрекъснато разбъркване прибавяме размитото нишесте.

Изчакваме да заври отново, отдръпваме съда от котлона и прибавяме кашата от праскови. Разбъркваме до хомогенизиране на сместа. Връщаме на котлона за още 2 минути. Разпределяме сместа в купички, в които по желание може да добавим натрошени бисквити.

Оставяме десерта да изстине на стайна температура. След това може да го сложим в хладилник да стегне допълнително и преди поднасяне да обърнем купичките в подходящи чинии. Украсяваме с френско грозде и листенца мента.