Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Бързо и изискано ястие, което можете да предложите на своите гости с чаша охладено бяло вино”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
300 г коктейлни скариди
2 с.л. соев сос
4 скилидки чесън
30 г краве масло
щипка млян черен пипер
копър
лимон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме маринатата за скаридите. За нея обелваме и нарязваме на ситно скилидките чесън. Прибавямя ги към соевия сос и ги разбъркваме добре.
Поставяме скаридите в маринатата. Оставяме ги в нея да престоят поне за 1 час. Ако имаме време, може да ги оставим и за повече.
Пържим скаридите на тиган в предварително загрятото масло до извиране на течността от съда. Овкусяваме ги с черен пипер и копър на вкус. Задължително прибавяме и лимонов сок.
Поднасяме ги по желание с чаша хубаво бяло вино.