Лесен чийзкейк с орехи

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10201761 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Редовно приготвям любимия си чийзкейк, защото е бърз и не изисква въртене около печката”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

За основата:

250 г бисквити,

40 г орехи,

50 г масло

За крема:

400 г крема сирене,

300 г заквасена

сметана,

50 г пудра захар,

1 ч.л. ванилов

екстракт

За гарниране:

сладко от плодове

по избор, пресни

боровинки, ягоди,

кокосови стърготини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Смиламе бисквитите и орехите в блендер и ги смесваме с разтопеното масло. Изсипваме сместа във форма с падащо дъно, застлана с хартия за печене. Притискаме добре с лъжица или чаша. Може да оформим и малък борд по стената или да наредим ягоди, нарязани на филийки. Оставяме формата в хладилник.

Смесваме крема сиренето със заквасената сметана, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбъркваме със шпатула до получаването на хомогенна смес. Добавяме малко от боровинките и разбъркваме отново.

Изсипваме крема върху основата и заглаждаме. Оставяме чийзкейка в хладилник да стегне за няколко часа, покрит с прозрачно фолио. Заливаме със сладкото, украсяваме с пресни плодове и поръсваме с кокосови стърготини.