Сладкиш с обезмаслена извара

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10205394 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Страхотен кекс! Уникално вкусен е, дори не мога да го опиша, нито е сух, нито е влажен, а пухкав и толкова вкусен. Ето заради такива десерти обичам простичките неща”, пише ни Виолета Василева,

ПРОДУКТИ 

4 яйца

1 и 1/2 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. олио

250 г обезмаслена

извара

2 и 1/2 ч.ч. брашно

1 пакет бакпулвер

1/3 ч.ч. топла вода

ванилия

пудра захар

за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме в подходяща купа яйцата със захарта до побеляване. Добавяме олиото и изварата. Отново разбъркваме продуктите.

Прибавяме последователно ванилията, топлата вода и пресятото брашно, което предварително сме смесили с бакпулвера. Разбъркваме отново до получаването на хомогенна смес.

Изсипваме я във форма за кекс или във форма с падащо дъно, която сме покрили с хартия за печене или сме намазнили и набрашнили. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Изваждаме готовия кекс и го поставяме върху решетка, за да се охлади. По желание го поръсваме с пудра захар.