Пърженица с домати и сирене

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10258272 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Румен Петров ни предлага интересна рецепта.

ПРОДУКТИ 

5 яйца

3-4 големи чушки

3 домата

300 г сирене

150 г извара

1/3 стрък праз лук

1-2 скилидки

чесън

олио от гроздови

семена

пресен босилек

или магданоз

червен пипер, сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме чушките и ги почистваме от семките. Праза и скилидките чесън нарязваме на ситно и ги запържваме в малко олио. Когато омекнат, към тях прибавяме нарязаните чушки. Похлупваме ястието и го оставяме да се задуши 10-15 минути. Когато и чушките омекнат, слагаме червен пипер на вкус, разбъркваме, прибавяме смлените (или нарязани на кубчета) домати и посоляваме.

Оставяме ястието да къкри на тих огън, докато се изпари водата. След това прибавяме натрошеното сирене и изварата. Когато започне да се топи, добавяме и леко разбърканите яйца. Разбъркваме и след 2-3 минути отстраняваме от огъня.

Поръсваме с нарязан на ситно пресен босилек или магданоз и отново разбъркваме. Поднасяме ястието топло, със стръкче босилек или магданоз.