Кавърма с яйце на фурна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10274946 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Анелия Терзиева ни предлага интересна рецепта за кавърма с яйце.

ПРОДУКТИ

600 г свинско или пилешко месо, 4 яйца, 400 мл доматено пюре, 2 глави лук, 4 скилидки чесън, 7-8 печени червени чушки, сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Запържваме нарязаното на кубчета месо. Изваждаме го от съда. В него запържваме лука и чесъна, докато се задушат.

Връщаме месото обратно и добавяме нарязаните на едро печени чушки. Към тях прибавяме запържения лук и чесън. Слагаме доматеното пюре, което може да заменим с доматена паста, и малко вода.

Оставяме под капак ястието на по-слаб огън, до готовност на месото. Овкусяваме с подправките.

Прехвърляме всяка порция в индивидуален съд и слагаме по едно яйце на очи отгоре. Запичаме до готовност на яйцето.