Картофена пица с пъдпъдъчи яйца, приготвена с моцарела и кисели краставички

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10278400 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ:

“Предлагам интересна картофена запеканка с пъдпъдъчи яйца, наподобяваща пица”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ:

1 кг. картофи

100 г масло

200 г лабне от козе мляко или топки моцарела

100 г кашкавал

6 пъдпъдъчи яйца

1-2 кисели краставички

натурални маслини, пресен босилек, ронен риган, млян кориандър и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Загряваме маслото в тиган. Сотираме до омекване нарязаните картофи, подправяме ги със сол, кориандър и ронен риган.

Прехвърляме ги в подходяща тавичка, предварително намазнена или застлана с хартия за печене. Отгоре разпределяме лабнето или моцарелата и печем в загрята фурна на 190 градуса, докато сиренето се разтопи, а картофите започнат да придобиват златиста коричка.

Изваждаме запеканката от фурната и чукваме отгоре пъдпъдъчите яйца. Поръсваме с настъргания кашкавал, слагаме маслини и резенчета кисели краставички.

Допичаме, докато кашкавалът се разтопи. Поднасяме ястието топло, украсено с листенца босилек.