Дробчета по селски на тиган

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10296131 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Изпращам рецепта за вкусни,леко пикантни дробчета, които се приготвят бързо и лесно”, пише ни Жана Стоянова.

ПРОДУКТИ

500 г пилешки дробчета

400 г печурки

3 глави кромид лук

3 червени чушки

50-60 мл олио

сол, черен пипер, магданоз, лют червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Задушаваме в олио в тиган с незалепващо покритие лука и гъбите, нарязани на едро. След 5-6 минути добавяме нарязаните червени чушки. Ако искаме да е леко пикантно, по желание прибавяме една люта чушка.

Разбъркваме 3-4 минути и добавяме дробчетата, които предварително сме накиснали във вода и добре отцедили. Поръсваме ги със сол и пипер. Изчакваме 8-10 минути и ястието е готово.

Поръсваме с магданоз и сервираме. По желание може да си добавим едро смлян лют червен пипер.