Петифури с моркови и портокал

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10308908 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Наталия Панчева ни предлага рецепта за минипастички с моркови, портокал и шамфъстък.

ПРОДУКТИ 

За блата: 120 г моркови, 120 г смлени бадеми, 80 г захар, 250 г брашно,  3 яйца, 1 ч.л. бакпулвер, настъргана кора от 1/2 портокал и 1 ч.л. портокалов сок, 50 г суров шамфъстък

На крема: 400 г натурално крема сирене, 200 г заквасена сметана, 70 г пудра захар, 1 ч.л. настъргана портокалова кора, ванилия

За украса:

Шамфъстък, марципанови фигурки и друго по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Приготвяме блата, като настъргваме морковите. Добавяме портокаловата кора и цитрусовия сок. Смесваме смлените бадеми, брашното и бакпулвера. Взимаме измитите и подсушени яйца и разделяме белтъците от жълтъците.

Петифури с моркови и портокал

Разбиваме белтъците на сняг, като постепенно към тях добавяме захарта. Прибавяме разбитите до побеляване жълтъци. Накрая добавяме морковите, брашното и шамфъстъка. Полученото тесто изсипваме в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути. След като изстине, го разрязваме на две или на три платки. За крема разбиваме сиренето със захарта, ванилията и портокаловата кора. Добавяме сметаната и разбъркваме. Между всяка морковена платка намазваме пласт от крема и по желание поръсваме с леко запечен и натрошен шамфъстък. Най-отгоре завършваме с крем и слагаме в хладилник да стегне.

Нарязваме на малки пастички, поръсваме ги с натрошения шамфъстък и украсяваме с марципановите фигурки.