
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В разгара на “сиромашкото лято” предлагам вкусна яхния с картофи, грах и жълт фасул, символизиращ есенното слънце”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
200 г жълт фасул, пресен или замразен
300 г замразен грах
4 картофа
5 стръка праз лук
5 скилидки чесън
1 морков
олио от гроздови семена
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
чубрица, джоджен, магданоз и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме и нарязваме всички зеленчуци. Слагаме ги да се задушат в малко олио и вода. Добавяме ситно нарязаните скилидки чесън, червения пипер и останалите подправки без магданоза.
Наливаме още вода и варим до готовност на зеленчуците. Сгъстяваме яхнията с размито в малко вода брашно и оставяме да къкри още малко на слаб огън. Накрая добавяме ситно нарязания магданоз, разбъркваме добре, изключваме котлона и оставяме тенджерата върху него със захлупен капак, докато спре напълно да къкри.
Поднасяме яхнията топла, със стръкче свеж магданоз.